Mit viseljen az esküvőn a menyasszony édesanyja?

Bár egy esküvőn természetesen mindig a menyasszony a legszebb, érthető, hogy az ara édesanyja is igyekszik kitenni magáért, hiszen szeretne méltó módon megjelenni a lánya nagy napján. Olyasmire van szüksége, ami elegáns és különleges, azonban nem tereli el a figyelmet a menyasszonyról, illetve megfelel az esküvői öltözékek íratlan szabályainak. Örömanyaként érdemes figyelembe venned az alábbiakat a ruhád kiválasztásakor.

Évszak és napszak

Kora délutáni szertartásra világosabb színű, estére pedig sötétebb, csillogó gyöngyökkel díszített ruha dukál. Az idő melegedésével a ruha ujja egyre kurtább. Nyárra válassz könnyű, libbenő anyagot, télre viszont egy nehezebb, vastagabb típusút.

Helyszín

Vedd figyelembe, hol lesz a szertartás és a lagzi; egy bálteremben, egy parkban vagy épp egy kertben. Szabadtérre ne válassz a földet söprő ruhát, pláne, ha esős évszak lévén várható, hogy nedves lesz a föld. Az sem mindegy, sokat kell-e sétálnotok a szertartás helyszínéről a lagziéra, vagy kocsival mentek. Mivel kora reggeltől hajnalig ezt a ruhát kell viselned, a kényelemből ne engedj.

A menyasszony

Jól teszed, ha megbeszéled a lányoddal, milyen ruhát látna szívesen az egyik legfontosabb vendégén, illetve lesz-e egy meghatározó szín, amely visszaköszön majd a dekorációról. Akár menjetek el együtt vásárolni vagy a kölcsönzőbe; tartsatok egy igazi csajos napot, úgyis van mit megbeszélnetek az esküvő előtt.

A másik örömanya

Ha jóban vagy a leendő vejed édesanyjával, akár össze is beszélhettek: természetesen nem kell ugyanolyan ruhát viselnetek, de jól mutat, ha kettőtök öltözéke összhangban van. Ráadásul, valószínűleg ő is épp olyan tanácstalan a megfelelő ruhát illetően, mint te, így elláthatjátok egymást tanácsokkal.

Egyeztess időpontot a lányoddal vagy a leendő vejed édesanyjával, és látogassatok el a szalonunkba, ahol rád is gondoltunk: az esküvői ruhák mellett számtalan alkalmi ruhát kínálunk.