Legyen makulátlanul szép az arcod a szalagavatón!

A szalagavatón készült képeket és videókat biztosan még évekig szívesen nézegeted majd, hiszen ragyogóan fogsz mutatni a gyönyörű keringőruhában, elegáns frizuráddal és sminkeddel. Azonban a feltűnő bőrhibákat és a makacs pattanásokat még a legprofibb smink sem tudja teljesen elfedni, így már a nagy nap előtt is figyelj oda arcbőröd megfelelő ápolására.

Bőrradírozás

 

Pár nappal a szalagavató előtt távolítsd el az arcbőrödről az elhalt hámsejteket. Ehhez nem feltétlenül kell bolti bőrradírt vásárolnod; remekül megteszi a cukor, a só, a kávézacc vagy a kókuszreszelék is. Ezek amellett, hogy olcsóbbak, természetesek is.

 

Hidratálás

 

A száraz, húzódó, hámló bőr nemcsak kellemetlen érzés, hanem csúnya látványt is nyújt, ezért rendszeresen hidratáld. Nappalra könnyebb, gél állagú, éjszakára zsírosabb krémet használj.

 

Fénylő arcbőr

 

A fénylő, zsíros arcbőr nem mutat jól a fotókon. Biztosan te sem szeretnéd, ha így örökítenének meg. Ha hamar fényleni kezd a bőröd, használj matt alapozót, és ha kicsit megizzadsz, inkább egy papírzsebkendővel itasd fel a nedvességet, ne tegyél fel még egy réteg púdert, mert maszkhatást kelthet.

 

Alapozó

 

Ha új alapozót vásárolsz a szalagavatós sminkedhez, azt mindenképp próbáld ki már a nagy nap előtt, hogy kiderüljön, ha mégsem jó (túl világos vagy túl sötét) az árnyalata, illetve allergiás reakciókat vált ki nálad.

 

Pattanások

 

Ha az idegesség miatt épp a szalagavató előtti estén jelenik meg egy pattanás az arcodon, ne kezdd el nyomkodni, mert nyoma marad, és ez a fotókon is látszani fog. Mivel kozmetikushoz már nincs időd elmenni, próbáld lejjebb vinni a gyulladást jéggel, kezeld a pattanást szárító hatású és hámosító kenőccsel, illetve fedd el korrektorral.