Hogyan válassz frizurát a szalagavatóra az arcformád alapján?

Egy elegáns és az előnyös vonásaidat kihangsúlyozó frizurával tovább emelheted a keringőruhád szépségét. Az ideális kompozíció kiválasztásához nem árt figyelembe venned az arcod formáját. A lényeg, hogy az ne kihangsúlyozza az arcod kerekségét vagy épp szögletességét, hanem ellensúlyozza azt.

Szögletes arc

 

Szögletes arc esetén a frizuráddal enyhíthetsz karakteres vonásaidon. Tereld el a figyelmet határozott állkapcsodról hullámos vagy göndör hajjal. A frizurád lehet például félig feltűzött.

 

Kerek arc

 

Kerek arc esetén optikailag hosszabbnak kell láttatnod azt. Ha a hajad magasan áll a fejtetődön (például feltupírozod, vagy magas kontyot készíttetsz), magasabbnak tűnsz, az arcod pedig vékonyabbnak. Szintén előnyös, ha oldalt belóg pár tincs az arcodba; így is lefaraghatsz a szélességéből.

 

Hosszúkás arc

 

Ha hosszúkás az arcod, vagy túl magas a homlokod, érdemes „levágnod” belőle egy kicsit, hogy rövidebbnek látsszon. Ha van frufrud, ne tűzd el; inkább igazíttasd meg, hogy ne lógjon a szemedbe, és ne zavarjon a táncban. Ha nincs, válaszd el oldalt, és az első tincset húzd a homlokodba.

 

Szív alakú arc

 

Ha szív alakú az arcod, azaz a homlokod széles, az állad pedig keskeny, a lágy hullámok enyhíthetnek az állad hegyességén. A félresöpört frufru optikailag keskenyíti a homlokot. Ha rövid, fiús hajad van, felül oldalt húzd az arcodba, hogy keskenyítse, a fejtetőn viszont ne lapuljanak le teljesen a tincsek, hogy hosszabbnak láttathasd az arcod.