Fontos a menyasszonyi ruha márkája?

Kedves Lányok, a mai cikkünk is egy érdekes témát céloz meg. Az internetben és a köztudatban élénken él – ahogyan a hétköznapi viseletek esetén is – bizonyos nagy, neves cégek terméke, amikért „érdemes” sorban állni, s az esetek többségében sokszoros árat fizetni. Ma arról szeretnénk Nektek beszélni, hogy ez valóban így van-e.

A nagy nevű, divatos cégek márkás termékei általában sok pénzbe kerülnek. Ezt mindannyian tudjuk. Talán van köztetek olyan, aki végiggondolta, hogy mégis mi kerül egyszerű, anyagot alig igénylő ruhák esetében annyi pénzbe? A cégek azt szeretik érzékeltetni, hogy a minőség, no és azt, hogy ha a vásárlójuk leszel, attól Te magad is több leszel. Az igazság azonban az, hogy a hangzatos szlogenek mögött a cégnek az a politikája áll, miszerint a marketing révén elterjesszék magukat az emberek tudatában, eképp könnyen kitalálhatod, hogy amit megfizetsz, az mindenek előtt a reklámra fordított költségük. És az összes többi csak ez után következik. Vegyünk például egy fehérneműt. Anyagköltségét szerintünk nem kell ragozni, miután minimális. A kínai boltban funkcionalitásában megkapod ugyanazt a terméket 100 forintért, amit a plázák díszes kirakatában egy világcég logójával  ellátva 3000 Ft-ért. Óriási árkülönbség. Kb. ugyanannyi ideig tudod hordani, ugyanúgy tarthatod szépnek vagy csúnyának bármelyiket. Ha nem jól viseled gondját, mindkettő ugyanúgy tönkre fog menni.

 

A menyasszonyi ruháknál annyiból más a helyzet, hogy itt rengeteg anyagot használnak fel, így a legolcsóbb ár is több tízezer forint. Jelentős a szabók és varrónők költsége, a tárolás, szállítás stb. Na és persze egész más nimbusza van egy bugyinak, mint egy esküvői ruhának. Mert ez utóbbit, ha minden jól megy, életedben csak egyszer veszed fel. Azonban még ha a kiinduló ár el is tér, a valóság kb. ugyanaz, mint az iménti példánkban. A világ minden országában készítenek már alkalmi ruhákat. Nyilván ott a legolcsóbb, ahol a legolcsóbb a munkaerő. Ugyan az is közhely, hogy a nagy cégek is a Távol-Keleten varratnak, de sokak fejében ez mégsem tudatosul. Egy amerikai cég ruháját akkor is amerikainak tartják, ha magár a ruhát mondjuk Kínából szerzik be, ott is varrják, csomagolják stb. Csak az ár lesz kicsit más a reklám miatt, ami egyetlen célt szolgál, hogy elhitesse Veled: az ő terméke különlegesebb, mint az „olcsó kínai”.

 

Hogy a ruha mitől lesz szép, vonzó? Több tényező függvénye. A leglátványosabb rész a fazon. Ehhez semmi más nem kell, csak kreatív szakember, aki lerajzolja, „megálmodja” az íróasztala mögött a ruhát. Hazánkban is számtalan ügyesebbnél ügyesebb tervező van, akiknek ötletért nem kell az USÁ-ig futni. Csak mondjuk kevesebbet tudnak költeni reklámra. De bármelyik szomszédos országot nézzük, vagy akár a harmadik világ országait: mindenütt vannak rendkívül tehetséges és ötletes tervezők, akiknek a ruhája egyáltalán nem alsóbbrendű a multikéhoz képest. Sokszor egy eldugott kis faluban, vagy egy szolid manufaktúrában is csodák tudnak születni. Az internetnek hála, már sokakat  el lehet érni némi böngészés után. Mi, a Boglárka Szalonban is magunk tervezzük a ruháink egy részét. És amikor másoktól választunk, sosem a cégjelzést figyeljük, hanem a készterméket. Ugyanis vannak olyan szempontok, amiket elsőre kevésbé lehet észrevenni, de nem kevésbé fontosak. Ilyen az anyagok nemessége, a kidolgozások, elvarrások finomsága, az illesztések precizitása , a bélelések stb. És ezek az aprónak tűnő részletek nem márka- és nem marketingfüggők. Szerencsére. Amiben bízhatsz, amikor eljössz hozzánk ruhát választani, hogy a tulajdonos avatott és sokat látott szeme hamar fel tudja mérni, hogy valójában mennyit ér a ruha, és ez nem az árcímkén múlik. Így biztos lehetsz benne, hogy mivel mi a jó minőséget értékeljük, a ruháink nagy műgonddal lettek kollekcióba állítva, bármely tervező asztaláról is kerültek hozzánk. Amely modellek pedig már divatja múltak, vagy viseletesebbek, azokat mindig szelektáljuk – helyet adva az újnak. A Boglárka Szalon így tud minden évszakban újra ás újra megújulni. Nálunk egyszerűen nincs esélye megöregedni a ruháknak.

 

Egyszóval: mi azt tartjuk, kedves Lányok, hogy amikor ruhát szeretnétek választani magatoknak, akkor ne a csilivili beállításokat, a márkaneveket vagy a modell szépségét figyeljétek, hanem nálunk helyben próbáljátok megtalálni azt, ami valóban a Ti alakotokra, a Ti világotokra lett tervezve. Mivel hatalmas nálunk a választék, igyekszünk mindenkire, bármely alkatú lányra gondolni. Köszönjük a bizalmatokat, és várunk Benneteket szeretettel.