A színek jelleme – II. rész

A Boglárka szalonban a szivárvány minden színében találhatsz magadnak szebbnél szebb alkalmi ruhákat. Ha belépsz hozzánk, a teljes spektrumot láthatod, amiből hangulatodnak, alkalomnak, hajszínnek, évszaknak megfelelőnek válogathatsz. De tudtad-e, hogy a színeknek van pszichológiai hatása is? Azaz nem csak Te választod a színt, hanem a választott szín is visszahat Rád. Mai írásunkban a színek élet- és lélektani hatásairól olvashatsz.

A barna

A barna a föld megnyugtató színe. Biztonságot, puhaságot, visszafogottságot sugall.  Csendes, elmélyült puhasággal fed be akkor is, amikor életednek egy ziláltabb időszakához érsz.

 

A sárga

A sárga az öröm, az eredetiség, az információkra való nyitottság színe. Élénkíti a kommunikációt. Aktiváló szín, tehát nem javasolt elmélyültebb élethelyzeteinkre. A sárga szín kifele a jólét érzését kommunikálja, az emberek szívesen tartózkodnak sárgát viselő társaik közelében. Ösztönzőleg tud hatni a nyirokrendszerre és képes enyhíteni a depressziót.

 

Az arany

A győztesek színe, lelki és anyagi értelemben is serkenti a gazdagságot. Az aranyhoz társítják a tapasztalatokat, de a bölcsességet is.

 

A zöld

Nem véletlen, hogy a kórházak a zöld színt kedvelik. Élettanilag nyugtató, egyensúlyt és harmóniát teremt. A zöld a természet életerejének a színe, hidat képvisel a hideg és a meleg színek világa közt. A zöld szín képes kioldani mélyre elnyomott feszültségeinket, amelyek testi vagy lelki megbetegedésekhez vezethetnek.

 

A türkiz

A türkiz az egyensúly színe. De társítják az önállósághoz és önmagunk helyes felvállalásához is. Erősíti az idegrendszert, és segíti a kapcsolati eredetű problémák rendezését. Arra bátorít, hogy kimondjuk azt, ami a szívünkön van.

 

A kék

Az igazság, az értelem és az elmélkedés színe. Hideg szín, nyugodtságot tükröz. A kék a hűséget és az őszinteséget is jelképezi.  Élettanilag nagyon jó hatással van pl. a merev fájós nyakra. Fogyókúrázóknak nem ajánlják a kék ruhák viselését, mert a kék hűvös nyugalma ellentétes a testi változtatásaink szándékával.

 

A lila

A lila ábrándozó szín, de lelki védelmező is. Gyakran társítják a spiritualitással is. A lilát az előkelőséggel asszociálják, régi korok uralkodói gyakran privilégiumként viselhették ezt a színt. A lila belső gyulladások esetén jó hatással bír. Erősíti viselőjében a vezetői ambíciókat.

 

http://www.boglarkaszalon.hu/alkalmi.es.bali.ruha/felnott