A színek jelleme – I. rész

A Boglárka szalonban a szivárvány minden színében találhatsz magadnak szebbnél szebb alkalmi ruhákat. Ha belépsz hozzánk, a teljes spektrumot láthatod, amiből hangulatodnak, alkalomnak, hajszínnek, évszaknak megfelelőnek válogathatsz. De tudtad-e, hogy a színeknek van pszichológiai hatása is? Azaz nem csak Te választod a színt, hanem a választott szín is visszahat Rád. Mai írásunkban a színek élet- és lélektani hatásairól olvashatsz.

A fehér
A menyasszonyi ruha fehérsége viselője és az alkalom tisztaságát jelképezi. Élettanilag gyógyító szín, a teljes spektrumot tartalmazza. Stressz oldó és a békességet is megjeleníti.

A vörös
Tüzes szín, a dinamizmus, az élni akarás, a lendület, a bujaság, a bátorság és a szenvedély színe. Férfiak számára nagyon figyelemfelkeltő, a szexualitás üzeneteit hordozza. Ha túlzottan stresszes az életed, inkább került a piros színű öltözéket.

A rózsaszín
Kislányok kedvenc színe, de felnőtteken is gyakran látni újabban. Szerencsére, hiszen a rózsaszín a barátságosság és a szeretet színe. A rózsaszínű ruha mágnesként vonzza a tekinteteket, azt az üzenetet közvetíti, hogy ártatlan vagyok, kedves és szeretetteljes.

A narancssárga
Ha konyhád falát festenéd be vele, garantáltan többet ennél, ezt kísérletekkel igazolták. Öltözéked, ha narancs, optimizmust, melegszívűséget, felszabadulást sugall. A narancs egy olyan szín, ami segít abban, hogy átlendülj a negatív periódusaidon, szomorúságaidon. Depresszív időszakokban kifejezetten hasznos!:-)

Barackszín

Kifejezetten ajánlható olyan tizenéveseknek, akik nem tudják, mit kezdjenek az életükkel. A szakemberek szerint biztonságos szín, azt sugallja, hogy a dolgok rendben vannak, és segíti a kommunikációt.

 

http://www.boglarkaszalon.hu/alkalmi.es.bali.ruha/felnott