5 tipp, hogyan lehet szép a körmöd a szalagavatóra

Akármilyen szép is a keringőruhád, elegáns a cipőd és csinos a frizurád, a besárgult vagy töredezett körmeid rontják az összhatást. Ráadásul, ha túl gyenge a körmöd, és épp a nagy napon törik le, meg is sértheti a ruhát. Így a keringőruha-kölcsönzéssel kapcsolatos teendők mellett már a szalagavató előtt figyelj oda a helyes körömápolásra is.

1. Fogyassz kalciumot

Ha a körmöd gyenge, töredezik, rétegekre válik, és folyton beszakad, erősítsd meg egy kis kalciummal, például fogyassz több tejterméket.

2. Áztasd a körmöd olívaolajba

Időnként áztasd be az ujjaid végét langyos olíva-, szója- vagy szezámolajba. Levendula-illóolajat is adhatsz a kézfürdőhöz, hogy kellemesebb legyen az illata.

3. Húzz gumikesztyűt a mosogatáshoz

Ha a szüleid legnagyobb örömére rendszeresen besegítesz otthon a házimunkába, például elmosogatsz, vagy kimosod a fürdőkádat, ne puszta kézzel tedd, hiszen a tisztítószerek roncsoló hatása a bőrödet és a körmeidet sem kíméli. Ráadásul valamilyen allergiás reakció is felléphet, ha például édesanyád újrajta tisztítószert vásárolt. Biztosan nem szeretnél piros foltokkal a kezeden szalagavatóra menni, úgyhogy a házimunkához használj gumikesztyűt.

4. Hagyd lélegezni a körmeidet

Ha rendszeresen lakkozod a körmeidet, és sosem hagyod lélegezni őket, besárgulhatnak, sőt, akár be is gombásodhatnak. Szalagavató előtt egy héttel ne fesd ki, hogy pihenhessen, így a nagy napon még jobban mutat majd rajta a lakk és a körömdíszek. A színes réteg felvitele előtt használj alaplakkot.

5. Ápold a körömágyat is

Ha nem mész manikűröshöz a szalagavató előtt, hanem magad fested ki a körmöd, lakkozás előtt a körömágy bőrének ápolásáról is gondoskodj: a felesleges bőrt told vissza gyengéden egy műanyag vagy fa eszközzel, de ne vágd le, mert beszakadhat, és a csúnya látványról a legszebb körömmatricákkal sem tudod elterelni a figyelmet.

Mielőtt azonban azon kezdenél el gondolkozni, milyen színű és mintájú legyen a körmöd a szalagavatón, kölcsönözd ki a ruhádat, hiszen fontos, hogy a sminked és a körömlakkod illjen hozzá.