Boglárka szalon blog

Milyen esküvői ruha ideális egy fiús alkatú menyasszonynak?

2015. március 27. 10:07:00
Ha vékony, H-alakú, fiús, atlétikus alkattal rendelkezel, az esküvődön akkor is lehetsz igazi hercegnő, mindössze egy az alakodnak megfelelő szabású menyasszonyi ruhát kell választanod.
Bővebben

A legnépszerűbb esküvőiruha-fazonok

2015. március 17. 11:30:19
Az ara egyik legfontosabb feladata a nagy napra készülődve az esküvőiruha-kölcsönzés. Azonban nemcsak azt kell figyelembe vennie a választásnál, hogy milyen színű és szabású ruha tetszik neki; hanem azt is, hogy a kinézett darab illik-e testalkatához, méreteihez, haja, szeme és bőre tónusához, illetve saját stílusához. Az alábbiakban abban próbálunk meg segíteni neked, hogy könnyebben megtaláld a hozzád legjobban illőt a legnépszerűbb menyasszonyiruha-fazonok között.
Bővebben

12 érdekesség az esküvők világából

2015. március 10. 13:17:49
Az esküvődre készülve számtalan feladatod van, a menyasszonyiruha-kölcsönzéstől kezdve a helyszín és a menü kiválasztásáig; nem csoda, ha néha egy kicsit elfáradsz közben. Ilyenkor nem árt egy kis kikapcsolódás; például az alábbi érdekes vagy épp vicces tények formájában – természetesen az esküvők világából.
Bővebben

Milyen színű legyen a menyasszonyi ruha?

2015. március 03. 12:13:40
A menyasszonyi ruha színe hagyományosan a fehér, ám ennek is számtalan árnyalata létezik, az elefántcsonttól és a krémszíntől kezdve a tojáshéjon és az ekrün keresztül a vajszínűig és a halvány bézsig. Illetve, sok menyasszony szegül szembe a hagyományokkal, és választ egy formabontó színű ruhacsodát az esküvőiruha-kölcsönzéskor.
Bővebben

Hogyan mozogj az esküvői ruhában?

2015. február 25. 13:14:02
Amennyivel szebb egy esküvői ruha a hétköznapi viseletnél, annyival nehezebb felvenni, illetve mozogni benne. Ez a kis áldozat természetesen mindent megér, hiszen egy ilyen ruhában igazi királynőnek érezheted magad a nagy napon. Pár trükk segítségével pedig a mozgás sem lesz olyan körülményes.
Bővebben

Az ideális esküvői ruha teltebb menyasszonyoknak

2015. február 18. 16:14:46
Az, hogy a legtöbb esküvői ruhát karcsú menyasszonyokra tervezik, még nem jelenti azt, hogy a teltebb aráknak meg kellene elégedniük bármivel, ami elérhető a méretükben. Mindössze egy kicsit körültekintőbbnek kell lenniük a ruha kiválasztásánál, hogy találjanak egy olyan darabot, amely az alkatukhoz és a stílusukhoz is illik; így az esküvőiruha-kölcsönzés több időt vehet igénybe. Az alábbiak segíthetik a döntést.
Bővebben

Így öltözik fel a menyasszony

2015. február 09. 15:17:39
Olyan gyönyörű, különleges, elegáns és romantikus ruhát, mint ami a nagy napon lesz rajtad, valószínűleg még sosem viseltél. Azonban arra fel kell készülnöd, hogy egy esküvői ruhát sokkal nehezebb lesz magadra öltened, mint egy egyszerű estélyit. Szerencsére a koszorúslányaid ott lesznek, hogy segítsenek, de az alábbiakból is meríthetsz ötleteket, hogy megkönnyíthesd magad számára az öltözködést.
Bővebben

Viselj-e fátylat a menyasszonyi ruhához?

2015. február 03. 14:40:18
Sok menyasszony nem tudja eldönteni, viseljen-e fátylat esküvői ruhájához; és ha igen, milyet. Ma már ez a legtöbb esetben egyáltalán nem kötelező, illetve nagyon sok féle fátyolból válogathat az ara.
Bővebben

Milyen frizura illik a különböző kivágású esküvői ruhákhoz?

2015. január 27. 15:24:28
Ahhoz, hogy minden tökéletes lehessen a nagy napon, az esküvőiruha-kölcsönzés mellett a frizurád kiválasztására is nagy hangsúlyt kell fektetned. Nem kezelheted a kettőt külön, hiszen a hajviseletednek nemcsak hozzád és az alkalomhoz, hanem magához a ruhához is illenie kell. Így érdemes először kikölcsönöznöd a menyasszonyi ruhádat, majd ezután elkezdened nézegetni az ahhoz passzoló frizurákat. Az alábbiakban ahhoz kaphatsz segítséget, milyen nyakkivágáshoz milyen hajviselet illik.
Bővebben

10 dolog, amit bárcsak tudtam volna, amikor az esküvőmet terveztem! (I. Rész)

2015. január 20. 22:23:19
Az életet megváltoztató leánykérés és a könnyfakasztó „Igen, akarom” között ott van az kivételesen stresszes időszak, amit esküvőszervezésnek hívunk. Még akkor is, ha a nagy napig akár több éved is van hátra, már most számtalan dolog foglalkoztathat. Van viszont itt valaki, aki ezt már megélte, és most elmondja Neked a tudnivalókat arról a 10 dologról, amit bárcsak tudott volna akkor, amikor az esküvőjét tervezte.
Bővebben

Kiegészítők az esküvői ruhához

2015. január 19. 18:50:59
Az esküvői ruhád szépségét úgy emelheted ki a legjobban, ha hozzáillő kiegészítőkkel, például egy tiarával, nyaklánccal vagy karkötővel teszed teljessé az összhatást. Így az esküvő szervezésekor a kiegészítők beszerzésének feladatát is be kell ütemezned. Ezért érdemes minél hamarabb ellátogatnod a szalonunkba, hogy a menyasszonyiruha-kölcsönzés után a ruhához illő kiegészítők kiválasztására is maradjon időd. Az alábbiakban abban segítünk, mire mondj igent és mire nemet az esküvői kiegészítőkkel kapcsolatban.
Bővebben

8 tipp, hogyan válaszd ki a koszorúslányaid ruháját

2015. január 12. 18:09:11
A koszorúslányruha-kölcsönzésnél a saját ízlésed mellett a feladatra felkért barátnőid kívánságait is illik szem előtt tartanod. Az alábbi 8 tipp segít a ruha kiválasztásában, illetve az irányelvek meghatározásában.
Bővebben

Milyen esküvői ruha illik az alakomhoz?

2015. január 08. 20:42:43
Menyasszonyiruha-kölcsönzéskor nemcsak arra kell figyelned, hogy a kiválasztott ruhaköltemény passzoljon a stílusodhoz: az alakodhoz is illenie kell. Az alábbiakban segítünk neked a megfelelő szabású esküvői ruha kiválasztásában.
Bővebben

Hogyan válassz frizurát a szalagavatóra az arcformád alapján?

2015. január 05. 22:52:14
Egy elegáns és az előnyös vonásaidat kihangsúlyozó frizurával tovább emelheted a keringőruhád szépségét. Az ideális kompozíció kiválasztásához nem árt figyelembe venned az arcod formáját. A lényeg, hogy az ne kihangsúlyozza az arcod kerekségét vagy épp szögletességét, hanem ellensúlyozza azt.
Bővebben

7 tanács, hogyan viseld elegánsan a magassarkút a szalagavatón

2015. január 02. 21:04:20
A szalagavatós ruhádhoz viselt elegáns magassarkúval lesz teljes az összhatás. Azonban, ha a hétköznapokban inkább sportcipőt vagy balerinát hordasz, nehézséget okozhat, hogy természetesen, könnyedén járj a több centis sarkakon. A keringőruhához viselt cipőről nem is beszélve, hiszen abban még táncolnod is kell. Akár új alkalmi lábbelit vásárolsz erre az alkalomra, akár a tőlünk bérelt keringőruha mellé kölcsönbe kapott cipőt szeretnéd betörni, érdemes megfogadnod az alábbi tanácsokat.
Bővebben

Legyen makulátlanul szép az arcod a szalagavatón!

2014. december 24. 00:20:24
A szalagavatón készült képeket és videókat biztosan még évekig szívesen nézegeted majd, hiszen ragyogóan fogsz mutatni a gyönyörű keringőruhában, elegáns frizuráddal és sminkeddel. Azonban a feltűnő bőrhibákat és a makacs pattanásokat még a legprofibb smink sem tudja teljesen elfedni, így már a nagy nap előtt is figyelj oda arcbőröd megfelelő ápolására.
Bővebben

5 tipp, hogyan lehet szép a körmöd a szalagavatóra

2014. november 17. 19:25:40
Akármilyen szép is a keringőruhád, elegáns a cipőd és csinos a frizurád, a besárgult vagy töredezett körmeid rontják az összhatást. Ráadásul, ha túl gyenge a körmöd, és épp a nagy napon törik le, meg is sértheti a ruhát. Így a keringőruha-kölcsönzéssel kapcsolatos teendők mellett már a szalagavató előtt figyelj oda a helyes körömápolásra is.
Bővebben

Adminisztráció a Boglárka Szalonban

2014. november 03. 18:39:04
Kedves Lányok, Ti mindannyian, akik megtiszteltek bennünket a bizalmatokkal (amit ezúton is nagyon szépen köszönünk), kitöltetek nálunk egy bérleti szerződést rögtön azután, ahogy megtaláltátok álmaitok ruháját. Ebben a szerződésben felírjuk az adataitokat, és azt is, mikorra, melyik ruhát foglaltátok le. Ez a gyakorlatban azt jelenti Számodra, hogy azon a héten senki másé nem lehet a kiválasztott modell, csakis a Tied.
Bővebben

4 tipp, hogyan válassz cipőt a keringőruhához

2014. október 22. 00:40:42
Egy nőnek sosem lehet elég cipője – ez főként akkor igaz, ha egy igazán különleges alkalomra készül. Hiszen hiába sorakozik rengeteg pár a szekrényében, olyat valószínűleg nem talál majd köztük, amelyik illene a legújabb ruhájához és az elegáns eseményhez. Fiatal lányként biztosan neked is nagyon sok cipőd van, de mivel menyasszonyi ruha feltehetőleg még nem volt rajtad, elegáns fehér darabokból nincs nagy választék a te gardróbodban sem.
Bővebben

A pánt nélküli keringőruha előnyei és hátrányai

2014. október 13. 23:03:50
A keringőruha-kölcsönzéskor a ruha stílusa és díszítése mellett azt is el kell döntened, milyen szabású darabot szeretnél: ujjatlant, vékony vagy vastag pántosat, pánt nélkülit… Az utóbbi változatot egyre több lány választja, hiszen nagyon csinos és szexi. Azonban az előnyei mellett hátrányai is vannak, amelyeket érdemes figyelembe venned a választásnál.
Bővebben

Milyen kiegészítő, frizura és smink illik a keringőruhához?

2014. október 05. 17:58:27
Biztosan tudod, hogy egy oda nem illő cipő, kiegészítő, frizura vagy smink még a leggyönyörűbb ruha szépségét is leronthatja. Ezért ezekre a részletekre is érdemes odafigyelned. Ha nálunk intézed a keringőruha-bérlést, segítünk ebben, hiszen a ruha mellé ingyen kapsz kölcsön cipőt, kesztyűt, tiarát és nyakláncot; így neked már csak egy jó fodrászt és sminkest kell keresned.
Bővebben

Milyen kiegészítőkkel dobhatod fel a szalagavató-ruhádat?

2014. szeptember 25. 16:15:36
A fiúk sosem értik, miért kell a nőknek annyi cipő, táska, ékszer meg a többi – szerintük a ruha mellé épp elég a cipő, és abból sem kell több pár. Pedig a kiegészítők alaposan fel tudják dobni még a legegyszerűbb öltözéket is.
Bővebben

Hogyan kaphatsz ingyen táncruhát a szalagavatódra?

2014. szeptember 22. 15:37:50
Biztosan izgulsz már a közelgő szalagavató miatt, és talán már el is kezdted keresgélni a legszebb keringőruhát. A tökéletes ruha egyszerre csinos, elegáns és kényelmes, illetve szintén fontos ismertetőjele, hogy a lányok meglátva, mi van rajtad, irigykedni kezdenek, a fiúk pedig azt mondják, „wow”.
Bővebben

Ha októberben lesz a szalagavatód, 30 százalékkal olcsóbban kapsz ruhát!

2014. szeptember 18. 23:39:01
Két hét múlva október, így ha ebben a hónapban lesz a szalagavatód, már nem sok időd van arra, hogy megtaláld a tökéletes ruhát. Nem érdemes halogatnod a dolgot, hiszen minél később kezded el a válogatást, annál kisebb az esély, hogy olyan keringőruhát találj, amely valóban tetszik, jól áll, illik a stílusodhoz, és a mérete is megfelel. A kiegészítőkről nem is beszélve: hiába bukkansz rá a tökéletes ruhára, ha nincs hozzá illő cipőd, kesztyűd vagy nyakláncod.
Bővebben

Mikor válasszam ki a menyasszonyi ruhám?

2014. július 21. 17:56:54
Kedves Lányok, biztos sokatok fejében megfordul ez a kérdés. A menyasszonyi ruha kiválasztása az egyik legfontosabb esemény a házasulandók életében, hiszen egész este szem előtt lesz a gyönyörű ünnepi öltözet, és egész életedben emlékezni fogsz rá. Mai írásunk abban igyekszik segítségetekre lenni, hogy milyen szempontokra érdemes odafigyelnetek a választás előtt.
Bővebben

Hogyan készüljek fel az esküvő túlélésére? :-)

2014. július 08. 18:07:29
Bizonyára sokatokban merült fel a kérdés, pláne, ha nem épp az aktív bulizós korszakotokból cseppentek be az anyakönyvvezető elé, hogy az esküvővel járó felhajtást és az aznapi stresszes eseményeket hogyan fogjátok bírni energiával. Cikkünk ehhez igyekezett pár gondolatot összegyűjteni.
Bővebben

10 édes kis esküvői vicc

2014. június 25. 16:19:24
Nektek melyik tetszett a legjobban? ☺
Bővebben

10 dolog, amit bárcsak tudtam volna, amikor az esküvőmet terveztem! (II. rész)

2014. június 05. 16:45:17
Folytatás! Az életet megváltoztató leánykérés, és a könnyfakasztó „Igen, akarom” között ott van az kivételesen stresszes időszak, amit esküvő szervezésnek hívunk. Még kkor is, amennyiben a nagy napig még egy vagy akár több éved is van, már most számtalan dolog foglalkoztathat. Van viszont itt valaki, aki ezt már megélte, hogy elmondja Neked a tudnivalókat arról a 10 dologról, amit bárcsak tudott volna, amikor az esküvőjét tervezte.
Bővebben

Koszorúslányruhák

2014. április 29. 02:36:00
Az esküvőkhöz szinte már ugyanolyan mértékben tartozik a koszorúslányok jelenléte, ahogyan a menyasszonyé is. Van, akinek egy lánya van, van, akinek tíznél is több. Bárhogy is alakul: mind látványban, mind hangulatban sokan emelnek az esküvői ceremónián. Mai írásunk a koszorúsruhák világával foglalkozik.
Bővebben

A menyasszonyi csokor

2014. április 03. 18:21:38
A menyasszonyt a nagy napon elsősorban természetesen a menyasszonyi ruha teszi különlegessé, no de látott már valaki esküvőt menyasszonyi csokor nélkül? Mai írásunk kicsit a virágok világában igyekszik Benneteket elkalauzolni.
Bővebben

Esküvői vendégsereg és az ültetés

2014. március 24. 19:11:05
A hagyományainkban az él, hogy az esküvő kisebb népünnepély, hiszen a falvakban, amikor olykor-olykor lakodalom volt, oda szinte mindenki hivatalos volt. Nem voltak ritkák így a több száz fős lagzik sem. Manapság is gyakori, főleg vidéken, hogy a házasulandók 2-300 fős sátras lagzikat csapnak, mivel ennyi ember máshol nem nagyon férne el. A városokban inkább a kisebb létszámú, 30-60 fős éttermi esküvők divatosak. Nézzük, hogyan érdemes gondolkodni, mikor elkezditek a meghívottakat összeírni.
Bővebben

Mit kell tudni a menyasszonyi ruha átalakításról?

2014. március 01. 21:17:38
Akár szalagavatóra, akár esküvőre szeretnél menyasszonyi ruhát választani, bizonyára nem ismeretlen fogalom Számodra a „bealakítás” vagy „méretre alakítás”. Erre azért van szükség, mert a legtöbb hozzánk betérő lány nem konfekció méret, azaz kevesen vagyunk olyan szerencsések, hogy a próbababák paramétereivel rendelkezzünk. Egyikőnknek szélesebb a mellbősége, másikunk alacsonyabb az átlagnál, és persze ez így tökéletes, hisz egyedinek lettünk teremtve. No és itt jön be a képbe az alakítás.
Bővebben

Minden, amit az abroncsokról és alsószoknyákról tudni akartál, de eddig nem merted megkérdezni…

2014. február 24. 02:03:51
Tudjátok, Csajok, amikor kislánykorunkban királylányok akartunk lenni, vagy amiért lenyűgöz bennünket ma is a kosztümös filmek világa, annak van egy láthatatlan oka, egy kellék, amin keresztül rabul ejti a szemet és a szívet az öltözet, ez pedig az alsószoknya. Ugyanis ez az a darab, amitől a legszebb ruci is hálóingként esne össze a legcsinosabb lányon is.
Bővebben

Hogyan érkezzem a menyasszonyi ruha próbára?

2014. február 09. 18:12:48
Egy korábbi írásunkban már esett szó arról, hogy kikkel érdemes eljönnöd egy esküvői ruha szalonba, a mai cikkünk ezt a témát igyekszik kicsit bővíteni, és kitérünk más, praktikus kérdésre is.
Bővebben

Nászajándék: kapjuk vagy kérjük?

2014. február 06. 16:52:47
Amikor egy pár egybekel, hagyomány, hogy a rokonok, barátok, meghívottak ajándékkal lepik meg a közös élet előtt az ifjú párt. Régebben az volt az elterjedtebb, hogy mindenki maga találta ki, mivel lepje meg a házasulandókat, manapság azonban némileg átrendeződött ez a szokás. A kérdés az, hogy akarunk-e hirtelen 6 kenyérpirítót és 4 étkészletet, vagy inkább orientáljuk a kéréseinket abba az irányba, amire valóban szükségünk van?
Bővebben

Fogyókúra esküvő előtt

2014. február 03. 21:15:18
Kedves Lányok, mai cikkünkben egy kényes témát érintünk, ami ha nem is minden nőnek a problémája, de azért elég sokakat érint. Szóval a fogyókúráról lesz szó. Esküvői ruhaszalon lévén most mi nem receptúrákkal szeretnénk kábítani Benneteket, hanem kicsit arra szeretnénk kitérni, hogyan érinti a ruhapróbát vagy ruhavásárlást a fogyókúrád.
Bővebben

Menyasszonyi ékszerek

2014. január 31. 21:03:35
Nyilván a menyasszonyt a menyasszonyi ruha teszik az est királynőjévé, de a tökéletes összhatáshoz kell még néhány apróság. Ezeket hívjuk összefoglaló néven kellékeknek vagy kiegészítőknek. Ezek sorában előkelő helyet foglalnak el látványosságukkal az ékszerszettek. Szerencsére manapság ezek pár ezer forintból megúszható csodák, no persze ha a Nagy Mogult tervezed a nyakadban viselni, akkor egy picit mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod…
Bővebben

Menyasszonyi ruhaszalon etikett – II. rész

2014. január 28. 02:45:49
Kedves Lányok, az előző ilyen témájú bejegyzésünkben azt igyekeztük körbejárni, miért jó és fontos, hogy időben szólj nekünk, ha nem tudsz eljönni egy ruhapróbára, no és azt is érintettük, hogy ha jó szót vársz, adj Te is jót. Ugye emlékeztek? Mai témánk az írásbeli kommunikáció néhány bennünket is érintő kérdése lesz.
Bővebben

Rendeljek internetről menyasszonyi ruhát?

2014. január 19. 22:35:27
Manapság, amikor ismeretszerzés szempontjából a google szinte a Vatikáni Könyvtár virtuális változatává lépett elő, nem meglepő, hogy a vásárlásban is kezdi átvenni a szerepet a netes rendelés a hagyományos bolti bevásárlás rovására. Cikkünk arról szól, hogy menyasszonyi ruha esetében szerencsés-e az, ha rábízzuk magunkat virtuális ösztöneinkre, vagy ez ebben a műfajban talán kevésbé működik?
Bővebben

Menyasszonyi ruhaszalon etikett

2014. január 15. 19:38:16
Kedves Lányok, habár kicsit különösnek hathat így elsőre a cím, mármint hogy is jön a ruhapróbához az illem fogalma, mi úgy gondoltuk, hogy nagyon is fontos téma, és szeretnénk Veletek megosztani a gondolatainkat. No persze itt nem kell mindjárt extra szabályokra gondolni, hiszen mi is csupán egy üzlet vagyunk a sok közül. És mégis, léteznek az életben (az írott szabályok mellett) íratlanok is, amelyeket sokkal jobb, hogyha betartunk, mint ha nem.
Bővebben

Hogyan tisztítsak ki egy menyasszonyi ruhát? Az esküvői ruhatisztítás 10 aranyszabálya

2014. január 07. 04:03:44
A kérdés megválaszolása szerintünk fontos és praktikus. Sokan nem tudják rá a választ, így kicsit amolyan műhelytitokszerű lesz a mai írásunk. A tisztítási tanácsaink nem csak menyasszonyi ruhákra, hanem az alkalmi ruhákra is érvényes lesz, úgyhogy akit érint a dolog, olvassa tovább bátran.
Bővebben

Második esküvő…

2014. január 04. 00:13:50
Amikor egy nő újra férjhez megy, vagy akár harmadik alkalommal mond szíve választottjának igen-t, sokszor felmerülő probléma, hogy lehet-e, illik-e fehér ruhát viselni. Mai cikkünk ezt a témát igyekszik körbejárni.
Bővebben

10 szuper ötlet azért, hogy jól érezd magad a menyasszonyi ruhádban

2013. december 25. 19:39:52
Mai cikkünkben összegyűjtöttünk Nektek néhány olyan fontos apróságot, amelyek abban segítenek Neked, hogy a választott ruhádban maradéktalanul jól érezhesd magad. Ezek a kis gyakorlati trükkök azok, amikre talán sokan nem gondolnak, ám ha nem figyelünk oda rájuk, megkeseríthetik a legszebb nap legszebb élményeit is.
Bővebben

A fehérnemű választásról

2013. december 17. 19:10:55
Amikor közeleg az esküvőd vagy a szalagavatód napja, akkor a csodaszép ruhádon túl – ami persze a leglátványosabb felület – érdemes kicsit „mélyebben” is belemerülnöd a részletek kidolgozásában, hogy a megjelenésed valóban tökéletes legyen. Azt szokták mondani, hogy egy nőnek láthatatlan, mégis belülről jövő tartást ad, ha nemcsak szép, hanem megfelelő fehérneműt vesz magára. Menyasszonyi ruha alatt is igaz ez a tapasztalat, de itt valamivel speciálisabb a helyzet.
Bővebben

Milyen zenét rendeljek az esküvőmre?

2013. december 13. 22:54:06
Legtöbbünk fejében a klasszikus lakodalmas zenekarok élnek még mindig, akik végigjátsszák a repertoárt magyar nótákból A-tól Z-ig. Kicsit füstös, kicsit unalmas, de ismerős. Manapság ennél jóval változatosabb a paletta. Cikkünk ennek igyekszik utána járni.
Bővebben

Fontos a menyasszonyi ruha márkája?

2013. december 10. 22:23:44
Kedves Lányok, a mai cikkünk is egy érdekes témát céloz meg. Az internetben és a köztudatban élénken él – ahogyan a hétköznapi viseletek esetén is – bizonyos nagy, neves cégek terméke, amikért „érdemes” sorban állni, s az esetek többségében sokszoros árat fizetni. Ma arról szeretnénk Nektek beszélni, hogy ez valóban így van-e.
Bővebben

Kényes téma következik: a higiénia

2013. december 06. 19:00:48
Mi, a Boglárka Szalonban úgy gondoljuk, hogy nem csak a legjobb barátnők között lehet beszélni kényes kérdésekről. Szerintünk az a jó mindenkinek, ha egyenesen, de segítő szándékkal tudunk kitárgyalni mindent, ami a ruhákkal, a próbákkal és az emberi szálakkal kapcsolatos. Közös érdekünk, hogy mindenki jól érezze magát az eltöltött idő alatt, úgyhogy Csajok, csapjunk bele.
Bővebben

Kiket hozzak magammal a ruhapróbára?

2013. december 02. 21:37:26
Akár szalagavatóra, akár az esküvődre készülsz, biztosan eszedbe jut a régi mondás, miszerint több szem többet lát. Lázasan telefonálgatsz, szervezed az életed, hogy ne egyedül érkezz meg hozzánk, hanem mindazokat beizzítsd a szent cél érdekében, akikben megbízol. Hiszen a Te napodon a legszebb akarsz lenni. És mi ezt pontosan tudjuk, és maximálisan tiszteletben tartjuk, sőt minden tudásunkkal ugyanezt szeretnénk támogatni. De… talán egy pár percet megér Neked, ha elolvasod a mi véleményünket és tapasztalatainkat is erről.
Bővebben

Történt egy kis baj a ruhámmal…

2013. november 29. 23:37:33
Mindenki rémálma, amikor a kikölcsönzött menyasszonyi- vagy alkalmi ruha valamilyen sérülést „szenved el” a kölcsönzési idő folyamán. Persze tudjuk, hogy az ember igyekszik lehetőségeihez képest a legjobban vigyázni a kölcsöndarabra, de a sors sokszor másként alakítja az eredeti terveket. Írásunk arról szól, hogy ilyenkor mi a teendő.
Bővebben

Mennyit kell nálunk várni?

2013. november 26. 20:01:10
Sajnos megeshet, hogy sokat. Tudjátok, az a helyzet, hogy amikor szalagavató szezon van, azaz az őszi-téli időszak, akkor hetente több százan megfordulnak nálunk, és persze mindenki délután, hisz a délelőtti órákban tanítás folyik. Sokat gondolkodtunk azon, hogyan lehetne elviselhetőbbé tenni a vendégeink számára a várakozást, de a tények makacs dolgok. A helyzeten mi legfeljebb enyhíteni tudunk, változtatni nem.
Bővebben

A menyecske ruha

2013. november 19. 00:44:37
Hagyomány, hogy éjfélkor a menyasszony átcseréli a menyasszonyi ruháját menyecske (vagy másnéven újasszony) ruhára, hisz éjfél után egy perccel ő már nem hajadon, hanem feleség. Szimbolikusan erre utal az átöltözés, de viselet szempontjából praktikus is, hisz a menyasszony egész nap ugyanazt a ruhát hordta, ráadásul nem mindennapi igénybevétel mellett.
Bővebben

Menyasszonyi hiedelmek

2013. november 12. 05:51:48
Lényegéből veszítene az esküvői szertartás, ha sok kis apró babona nem hatná át előkészületeitől egészen az utolsó vendég távoztáig. S hiába a feledésbe merülő hagyományőrzés, deszakralizált világunk, hiába a modern kor szelleme, egy vérbeli menyasszony az esküvőjén semmit nem kockáztat: utána jár az esküvői hiedelmeknek és igyekszik sorban elejét venni a rá leselkedő "rontásoknak". E hóbortos, kedves, olykor megmosolyogtató műveleteket igyekezett cikkünk csokorba gyűjteni.
Bővebben

5 hasznos tipp a menyasszonyi ruha próbálásához

2013. október 30. 01:46:19
Kölcsönözhetsz, vásárolhatsz, varrathatsz, kiárusításon böngészhetsz sok-sok gyönyörű ruha között... Bárhol is szeretnél álmaid ruhájához jutni, az alábbi ötleteket érdemes átfutnod.
Bővebben

A színek jelleme – I. rész

2013. október 12. 22:56:49
A Boglárka szalonban a szivárvány minden színében találhatsz magadnak szebbnél szebb alkalmi ruhákat. Ha belépsz hozzánk, a teljes spektrumot láthatod, amiből hangulatodnak, alkalomnak, hajszínnek, évszaknak megfelelőnek válogathatsz. De tudtad-e, hogy a színeknek van pszichológiai hatása is? Azaz nem csak Te választod a színt, hanem a választott szín is visszahat Rád. Mai írásunkban a színek élet- és lélektani hatásairól olvashatsz.
Bővebben

Gyógyító kövek

2013. október 12. 22:55:52
Tudtátok, hogy a nyakláncokon, karkötőkön, fülbevalókon vagy egyéb csillogó díszeken a kövek és kristályok nem csak szépek, hanem gyógyhatásúak is? A természetben számos ilyen kő létezik, bár a legtöbbjével nem a városban csatangolva, az út mellett elszórva találkozol, hiszen az értékes ásványok nagy részét a föld mélyéről bányásszák elő. Manapság szerte a világon számos bolt értékesít gyógyhatású köveket, sokakat eleve ékszerként árulják. Nagyon jó hír, hogy sok esetben ezek a kincsek igen szolid árúak, mégis gyönyörűek, és jó hatással vannak a testi-lelki állapotodra. A hétköznapjaidban vagy akár a szalagavatódon is viselheted őket, nem fognak „lemaradni” a bizsuk csilivili hatásától. Nézzünk párat, amiket Te is beszerezhetsz akár pár száz forintért is.
Bővebben

A keringőről

2013. szeptember 26. 05:23:16
A keringőnek két változata van. Az eredeti a bécsi, amely már a középkorban is létezett, a másik, az angolkeringő viszont még száz éves múlttal sem rendelkezik. Az angolok a bécsi keringő mutációjaként fejlesztették ki a múlt században ezt a táncot, a bécsit kicsit "szögletesítve", mivel azt saját temperamentumukhoz túlságosan erotikusnak gondolták. Hazánkban a közös hagyományok miatt a bécsi keringő az elterjedtebb, de gyakran választják szalagavató bálokon az angolkeringőt is.
Bővebben

A színek jelleme – II. rész

2013. szeptember 21. 00:20:46
A Boglárka szalonban a szivárvány minden színében találhatsz magadnak szebbnél szebb alkalmi ruhákat. Ha belépsz hozzánk, a teljes spektrumot láthatod, amiből hangulatodnak, alkalomnak, hajszínnek, évszaknak megfelelőnek válogathatsz. De tudtad-e, hogy a színeknek van pszichológiai hatása is? Azaz nem csak Te választod a színt, hanem a választott szín is visszahat Rád. Mai írásunkban a színek élet- és lélektani hatásairól olvashatsz.
Bővebben

Ötletek a szalagavató előtti készülődéshez

2013. szeptember 17. 04:13:08
Mivel nekem is volt szalagavatóm, és nagyon készültem rá, a mai napig élénken él bennem, hogy mennyire vártam azt a napot. Tudod, a szalagavató kicsit olyan „beavatós” helyzet, nem csak a szalag miatt. Ez a nagykorúság és az érettség kapuja, de persze a NŐ-vé és FÉRFI-vá érés nyitánya is. Igaz, az erősebbik nem képviselői közül páran ilyenkor még nem viszik túlzásba ezt a vonalat…
Bővebben