Kiket hozzak magammal a ruhapróbára?

Akár szalagavatóra, akár az esküvődre készülsz, biztosan eszedbe jut a régi mondás, miszerint több szem többet lát. Lázasan telefonálgatsz, szervezed az életed, hogy ne egyedül érkezz meg hozzánk, hanem mindazokat beizzítsd a szent cél érdekében, akikben megbízol. Hiszen a Te napodon a legszebb akarsz lenni. És mi ezt pontosan tudjuk, és maximálisan tiszteletben tartjuk, sőt minden tudásunkkal ugyanezt szeretnénk támogatni. De… talán egy pár percet megér Neked, ha elolvasod a mi véleményünket és tapasztalatainkat is erről.

A téma szempontjából háromféle típusba tartozó vendég jön el hozzánk. Az első tökéletesen magabiztos, tudja, mit akar, nem hagy teret másnak beleszólni az elképzeléseibe. Ő nem hoz magával senkit, mert ismeri magát, az alkatát, az ízlését. Egyedül választja ki álmai ruháját.

A második típus is tudja, mit akar, de egy szimpla megerősítés végett elhozza magával a legjobb barátnőjét vagy az anyukáját. Ő választ, de amikor mát ott tart, hogy két ruha között dilemmázik, akkor kikéri a kísérője véleményét is: no, melyik legyen? És együtt döntenek.

A harmadik típus ezeknél sokkal bizonytalanabb. Ritkán dönt egyedül és hosszasan hezitál. Ő az, aki elhozza anyát, testvért, barátnő(ke)t, a párját, szomszédot, sógórnőt, unokatestvért. Azt hiszitek, hogy viccelünk, pedig nem. Az ilyen ruhapróba úgy szokott zajlani, hogy a lánynak fogalma sincs, mit szeretne, hiszen egyedül képtelen dönteni, viszont a sok véleményező mind más ember, más ízléssel, más szempontokkal. Mindenki másik ruhát fog szépnek tartani rajta, hosszú órákig álldogál bizonytalanul a tükör előtt, a zsűri minden tagja másra voksol, és szegény lány a maradék önbizalmát is elveszíti a döntést illetően. Pedig ugye ez a nap róla szólna… Végül lefoglal egy olyan ruhát, ami nem az ő választása volt, és egész idő alatt rossz érzései lesznek, hiszen saját maga nem volt meggyőződve a választása helyességéről.

Kedves Lányok, tudjátok ez a ruhaválasztás egy nagyon személyes ügy. Szívből kell, hogy szóljon. Ez olyan érzékeny terület, amiben a legjobb tanácsadód az a bizonyos belső hang kell, hogy legyen, amit intuíciónak is szoktak hívni. Amikor azt érzed valamiről (vagy valakiről), hogy Igen, Ő az! Ezt kerestem! Erre az érzésre figyelj! Ne hagyd magad rábeszélni semmire. Ez a Te napod.  Ha hozol is magaddal valakit, olyan ember legyen, aki ezt tiszteletben tartja. A ruha önmagad tükröződése. A Te ízlésed, a Te világod fog átsugározni rajta, nem a szomszéd nénié, még ha ő roppant aranyos is. Ugye érted… A mi varrónőink, akik több ezer lányt látnak felöltözve hétről hétre, teljesen elfogulatlanul és segítően fognak véleményezni Téged. Teljesen rá van állva a szemük a szépre, az ízlésesre. És mivel egyáltalán nem érdekük egyik ruhára sem rábeszélni Téged, sőt kifejezetten az az érdekük, hogy a legszebb legyél a legszebb ruhában, ezért az ő véleményük egy jó kiindulási pont lehet. De tudd, hogy nálunk, a Boglárka Szalonban semmit nem fognak Rád erőltetni, ez nem a mi stílusunk.

Sokan amellett voksolnak, hogy mondja meg a partnerük, mit viseljenek a nagy napon. Nos, ezzel kapcsolatban, Csajok, kiábrándítóak a tapasztalataink, bár gyorsan hozzátesszük, hogy tisztelet a kivételnek. De tudjátok: a kivételek erősítik a szabályokat. Szóval azt látjuk, hogy férfit hozni egy női ruhapróbára nemhogy felesleges, hanem jelentős feszültségtől fogod megkímélni magad és a párodat, ha inkább őt otthon hagyod. Tudod, a férfiak többségét csak a végeredmény érdekli. Őket nem dobja fel, hogy jé, az egyik ruhán így csillog a strassz, a másikon meg milyen édes az a kis csipke. A pasik ennél százszor inkább azt nézik, hogy előjönnek a nőies formáid? Szép a dekoltázsod? Ragyog a szemed az örömtől, hogy vadítóan nőies és sugárzó vagy a ruhádban? Mert hidd el, ha ezt látják, akkor ők is kihúzzák magukat a büszkeségtől, hogy egy álomnő tiszteli meg őket a kegyeikkel. Arról nem beszélve, hogy minek lőnéd le a meglepetés varázsát a próbák nyűgével, amikor ott, a rendezvényen tetőtől talpig rendben, sminkben, csodás frizurával is elé állhatsz? Garantáltan nagyobbat fog szólni a hatás.

Szóval mi azt javasoljuk (de úgy döntesz, ahogy akarsz), hogy a ruhaválasztásra vagy egyedül gyere, és próbáld ki, milyen, amikor Te döntesz egy fontos, de csak Téged érintő kérdésben a belső hangodra hallgatva, vagy kérd ki a varrónőink véleményét, akik profi stylistok, vagy: hozz el egy embert (hölgyet), aki tiszteletben tart Téged, a Te szempontjaidat, és válasszatok együtt. Higgyétek el, hogy sokkal felszabadultabban fog menni a döntés, ha elgondolkodsz a fentieken.

Mi mindenesetre azt kívánjuk innen, a Boglárka Szalonból, hogy érezd magad remekül a ruháinkban.